ervaar de
aanschuif
tafels

Iedere dag is er wel ergens een Aanschuiftafel waar iedereen mag komen eten. Mensen uit de wijk – en daarbuiten – komen dan samen voor een gezellige en gezonde maaltijd. Daarvoor vraagt de organisator een  kleine eigen bijdrage van de gasten.

De Aanschuiftafel is een overkoepelend voor iedereen herkenbaar concept. De Aanschuiftafels worden gerund door de locatie zelf met vrijwilligers uit of rondom de wijk. 

Met een Aanschuiftafel ben je onderdeel van een krachtige formule die zorgt voor herkenbaarheid, verbinding en ontmoetingen die smaken naar meer.

herkenbaar
en toch
zelfstandig

De Aanschuiftafel is een plek van verbinding en samenkomst. Hier brengen we de kracht van samenzijn dichtbij, om mensen te helpen uit hun sociale isolement en hen te activeren om weer deel te nemen aan de samenleving. Het eten verbindt en het samen eten is daarbij de eerste stap.

Om eenzaamheid tegen te gaan, hebben we de Aanschuiftafel in het leven geroepen. Maar het is al snel veel meer geworden dan dat. Bij de Aanschuiftafel worden verbindingen gelegd tussen buurtbewoners, die vervolgens vriendschappen opbouwen voor het leven.

Iedereen kan een Aanschuiftafel beginnen, en dat begrepen vele andere ook. Zij sloten zich direct aan en hebben zich ondertussen ontplooid tot onafhankelijke organisaties in verschillende varianten. Zo ben je van harte welkom bij alle Horeca Aanschuiftafels. En binnenkort kun je zelfs een Aanschuiftafel aan huis organiseren.

varianten
aanschuif
tafels

Er zijn wat algemene Aanschuiftafel kaders om ervoor te zorgen dat iedere Aanschuiftafel hetzelfde ‘wauw-effect’ creëert. Voor de rest is het helemaal jullie om de Aanschuiftafel eigen te maken en vorm te geven tot een ontmoeting die smaakt naar meer. 

Ditzijn nu de soorten: 

1. Buurt aanschuiftafel in het wijkcentrum/buurthuis 
2. Horeca aanschuiftafel 
3. Bedrijfsaanschuiftafel 
4. Huiskamer aanschuiftafel 
5. Lotgenoten aanschuiftafel (op recept)
6. Pop Up aanschuiftafel 

de meerwaarde
van samenwerken

We geloven in de kracht van samenwerken. Dat je samen met je team en partners werkt en waar nodig ook de samenwerking opzoekt. Concreet biedt de Participatie Keuken: 

 
1. Platform voor bekendheid Netwerk Vrijwilligersplatform (met vacature en hulpvraag) 
2. Schorten 
3. Placemats 
4. Flyers werving (design)
5. Bij start Ondersteuning
6. Werven gasten 
7. Training vrijwilligers 
8. Gezamenlijke inkoop 
9.Overschot producten (voedselverspilling tegengaan) 
10. Gezamenlijke evenementen
11. Advies en hulp waar kan
12. Hulpmiddelen bij administratie 
13. Monitoringsteam
14. Mystery guests 
15. Jaarlijkse award 
16. Vrijwilligersbeleid en contracten 
17. Kasstaten 
18. Digitaal betalen
19. Telefoniste voor informatie, aan- en afmeldingen.
20. Trainingen op locatie Participatie Keuken - PK academy 

En wij organiseren pop-up verrassing Aanschuiftafels waarbij deelnemers van alle aanschuiftafels zich op kunnen geven.

pop-up
aanschuiftafels

Naast de vaste Aanschuiftafels in diverse wijken organiseren we ook geregeld grote evenementen. Deze noemen we pop-up Aanschuiftafels. Dan brengen we diverse groepen bij elkaar op een bijzondere plek. Denk aan een Aanschuiftafel in het hoofdkantoor van een groot bedrijf, een BBQ voor 1500 man ergens in een buitenruimte. Vaak hebben dit soort evenementen een bijzonder thema.

zelf een
Aanschuiftafel
beginnen

Wil je ook een Aanschuiftafel beginnen of heb je al een eetinitiatief wat je naar een Aanschuiftafel wilt omzetten? Of wil je je aansluiten bij een bestaand initiatief? Laat dan hieronder je e-mailadres achter en we nemen contact met je op.

sluit je ook aan bij de
aanschuiftafels

Laat hier je gegevens achter en wij zullen contact met je opnemen
aanmelding ontvangen
Oeps, er ging iets mis. Probeer het opnieuw.