40.000e Soeper Winter soep uitgereikt in Rijswijk

Al 14 weken lang staan honderden vrijwilligers dagelijks spontaan met soep op de stoep in regio Haaglanden. Deze soep wordt geheel vrijwillig gemaakt door Haagse Horeca met gedoneerde groenten van Westlandse tuinders. Het doel is om deze winter wat extra liefde te verspreiden onder mensen die dat steuntje in de rug goed kunnen gebruiken.

Woensdag 10 maar streek de Soeper Winter neer in Rijswijk. Welzijn Rijswijk en de Participatie Keuken hebben de handen ineen geslagen, in verschillende wooncomplexen werden de bewoners verrast met de verse soep. De soepen zijn uitgedeeld door medewerkers en vrijwilligers van Welzijn Rijswijk, woningcorporaties Vidomes en Rijswijk Wonen en Rotary Rijswijk.

Miriam Bryson, directeur-bestuurder Welzijn Rijswijk:

Het is mooi om te zien hoe deze samenwerking tussen verschillende organisaties tot stand is gekomen. De Soeper Winter is een prima initiatief om mensen een extra steuntje in de rug te geven en tegelijkertijd voor onze wijkwerkers een mogelijkheid iedereen weer even te ontmoeten.

Een bijzonder moment vond plaats in de Lief & Leed-flat Schaepzigt, waar de 40.000e soep door sociaal werker Karin van Frankenhuyzen en Ben Lachhab werd uitgereikt aan een trotse bewoonster.