50.000 porties soep dankzij Soeper Winter

16 weken lang hebben ruim 30 samenwerkende partijen geheel belangeloos dag in dag uit 50.000 porties soep gemaakt en uitgedeeld aan voornamelijk ouderen in regio Den Haag.

Wat startte in Villa Ockenburgh na een oproep van stadsdeeldirecteur Loosduinen Mustapha el Boumeshouli om ouderen niet te vergeten deze winter, is uitgemond in een grootschalige liefdadigheidsactie genaamd Soeper Winter.

Tijdens de Soeper Winter hebben de Participatie Keuken, Westlandse tuinders en diverse Haagse Horeca belangeloos dagelijks soep gemaakt. Iedereen deelde dezelfde missie: het verspreiden van extra liefde en aandacht tijdens deze eenzamere en donkere winterdagen. Honderden vrijwilligers stonden spontaan met deze soep op de stoep in diverse seniorencomplexen in Den Haag. Ook brachten diverse Welzijn organisaties in Den Haag, Westland, Zoetermeer, Leiden, Delft en Rijswijk de Soeper Winter soep bij ouderen die extra hulp nodig hebben of door Corona niet meer samen kunnen komen.

Achter deze voordeuren verschuilt zich van alles; eenzaamheid, armoede en divers ander groot en klein leed. Voor sommige mensen was de Soeper Winter vrijwilliger het enige contact in dagen, soms wel weken. Het praatje en de soep werden dan ook dankbaar in ontvangst genomen.

Sommige reacties waren hartverwarmend:

Wat een verrassing! Ik kreeg van u een bakje pompoensoep, helemaal gratis. Ik kreeg gewoon tranen in mijn ogen van zo’n lief gebaar. Graag wil ik iedereen die aan dit initiatief heeft meegedaan heel, heel hartelijk bedanken voor dit sterretje in donkere tijden.

Heel hartelijk dank voor de aangeboden soep, hart onder de riem in deze tijd!

Ik werd zojuist verrast door een vriendelijke persoon, die een gezellig praatje maakte en mij een heerlijk soepje kwam brengen. Wat een geweldig initiatief.

Ik mocht vandaag soep ontvangen. Ik wil u daarvoor heel hartelijk danken! Mensen weten vaak niet hoe moeilijk het is in de bijstand: elke dag je euro’s tellen om te zien of je nog boodschappen kunt doen. Daarom ben ik ook zo blij dat er mensen en instellingen als u zijn die geven om medemensen met een minimum.

De dagen worden weer langer en de zon schijnt gaat weer vaker schijnen. Hiermee is er een einde gekomen aan de Soeper Winter. De Participatie Keuken staat niet stil en uiteraard zijn wij alweer aan het broeden op een minstens zo mooie voorjaarsactie.

Help je ons mee om een nog grotere impact te maken? Via deze link kan je ons helpen.

Soeper Winter werd mede mogelijk gemaakt door: