Dankbrief van kwetsbare oudere aan de vrijwilligers:

‘Tranen stroomden over mijn wangen, van dankbaarheid’

Beste Ben en alle vrijwilligers,

Toen ik verleden week zaterdag de eerste bezorging van vijf maaltijden ontving, stroomden de tranen over mijn wangen van dankbaarheid! Ik heb me zo ongelooflijk hulpeloos gevoeld. Zo in de steek gelaten. En zo bang. En zo ontzettend ziek.
Ik ben begin maart besmet geraakt met het coronavirus. Toen de wereld nog normaal was. Ik werd ziek en belandde uiteindelijk op de spoedeisende hulp. Ik val in de risicogroep en heb al een onderliggende ziekte. Ik mocht dit gevecht godzijdank thuis aangaan, omdat (ondanks mijn andere ziekte) mijn fysieke gesteldheid het hebben kon.
Ik ben drie weken verder en nog altijd vechtende. De cruciale hulp die ik nodig had in het begin, zoals boodschappen doen, koken, verzorging en steun was er niet. Ik ben niet alleen in isolatie, ik sta er letterlijk alleen voor. Gelukkig is dat nu anders. Er zijn mensen die mij helpen met de boodschappen en me een hart on der de riem steken (op afstand). Een potje koken is voor mijzelf nog een brug te ver. Ik ben in de afgelopen drie weken bijna tien kilo afgevallen. Wat een monster van een virus! De maaltijden die bij mij bezorgd worden, hebben mij letterlijk laten huilen van dankbaarheid. Ze dragen bij aan mijn genezing! Ik ben zo ontzettend dankbaar dat de maaltijden met LIEFDE worden bereid. Ik ben dankbaar voor elke vrijwilliger die hieraan meewerkt. Van koken tot verpakken tot bezorgen. De liefde straalt er vanaf!
Erg vermogend ben ik niet. Maar ik vind niet dat ik het recht heb om dit soort hulp gratis te ontvangen. Ik heb zodoende een bijdrage gestort opdat dit initiatief nog meer mensen kan helpen. Mensen die het hard nodig hebben. Zodra ik genezen ben, zal ik nog langdurig in quarantaine moeten verblijven. Ik kan het mij niet veroorloven nogmaals besmet te raken. Dat overleef ik geen tweede maal. Maar: Zodra deze hele crisis achter de rug is, wil ik mij meer inzetten. Ik kom als vrijwilliger met liefde koken voor ouderen/kwetsbaren bij RestoVanHarte. Misschien kan ik op deze wijze de liefde die ik nu ontvang een beetje terugbetalen!

Vandaag heb ik opnieuw vijf maaltijden mogen ontvangen. Vanavond zal ik dankbaar genieten! Jullie zijn GEWELDIG!!!!!! `

Vanwege de privacy hebben we naam van de brievenschrijver weggelaten en publiceren niet alle details die zij schreef.