De 100.000ste maaltijd is een feit! En we gaan door…

En we gaan door…

Dit konden we niet zonder hulp van talrijke partijen en tientallen vrijwilligers. Zo bood Shell haar professionele bedrijfskeukens van het hoofdkantoor aan en die zetten we vandaag in het zonnetje. De wethouder, enkele vrijwilligers van de Participatie Keuken, medewerkers van Shell en de Meisjes van het Compliment bedankten de koks persoonlijk.

We zijn iedereen die heeft meegeholpen om dit project tot een succes te maken enorm dankbaar. En de koks in het bijzonder. Zonder hen bestonden er eenvoudigweg geen voedzame maaltijden om rond te brengen. De steun van Shell die het project meteen ondersteunde, inspireerde ook andere bedrijven om ons project een warmt hart toe te dragen’, zegt initiatiefnemer Ben Lachhab van de Participatie Keuken.  ‘De maaltijden zijn slechts een middel om mensen te laten voelen dat ze ertoe doen. Dat ze meetellen. Dat ze niet worden vergeten. De boost die een maaltijd geeft, is niet te omschrijven’.

Hoe nu verder?

Hoewel het doel van 100.000 maaltijden is bereikt, laat Ben Lachhab de kwetsbare ouderen in de stad niet zitten. ‘We gaan door’, zegt Ben. De meest kwetsbare ouderen blijven we voorzien van diepgevroren maaltijden. Onze onze huidige partners bevestigden al hun medewerking. Tegelijk starten we meteen nieuwe Particitpatie Keuken projecten met bestaande en toekomstige partners.

Vers initiatief!

‘Community Koken’ is het eerste nieuwe initiatief van de Participatie Keuken dat half juli 2020 opstart in verschillende Haagse buurtcentra van Xtra Welzijn waar vrijwillige koks voedzame maaltijden zullen koken voor kwetsbare ouderen in de buurt. ‘Zij kunnen elke weekdag een maaltijd komen ophalen. Zo krijgen ze extra beweging en komen ze in contact met andere mensen. Wie niet goed ter been is, krijgt de maaltijd geleverd door een vrijwilliger uit de buurt. Zo willen we het sociale weefsel opnieuw versterken, in Nederland en op termijn de rest van de wereld’ zegt Ben Lachhab.

Bekijk hier de reportage op Omroep West.