Een ontmoeting die smaakt naar meer….

Gijsbert van Herk, bestuursvoorzitter Staedion: “Leefbaarheid en ontmoeting zijn thema’s waar corporaties zich weer meer voor moeten inzetten. Want voor prettig wonen is meer nodig dan alleen een huis. Echt prettig wonen doe je samen. Eten verbindt en brengt mensen uit de wijk samen. En dat is voor sommige bewoners hard nodig. Het is mooi om te zien dat we tijdens dit diner bewoners en cliënten, maar ook onze samenwerkingspartners en collega’s van Staedion bij elkaar hebben gebracht. En dat ook nog eens op zo’n mooie locatie als de Participatie Keuken, een initiatief dat wij een warm hart toedragen. De avond leverde mooie gesprekken, ontmoetingen en nieuwe contacten in de wijk op.”

Met een groot team bestaande uit enthousiaste medewerkers van Staedion en vrijwilligers van de Participatie Keuken hebben we een mooie avond neergezet. Er is hard gewerkt om onder andere de tafels mooi te dekken, huisgemaakte broodjes te bakken, een volledig 3-gangen diner voor te bereiden en uit te serveren. En met dank aan zangeres Milène van der Smissen en zanger/gitarist Alfons Lovink werd er uit volle borst meegezongen èn gedanst.

Ben Lachhab, initiatiefnemer Participatie Keuken: “Met onze ontmoetingen creëren wij saamhorigheid waardoor mensen vanuit eigen waardigheid deelnemen aan de samenleving. Dit gezamenlijk evenement was zeker een ontmoeting die smaakt naar meer…”

Bekijk hier het filmpje van de geslaagde avond.