Haagse senioren en bedrijfsleven schuiven samen aan tafel

Week tegen Eenzaamheid

Een unieke mix van senioren, medewerkers van de Onderlinge en vrijwilligers van de Participatie Keuken die een avond samen eten en verhalen delen.

Aan het einde van de middag betreden de eerste gasten de entree van het kantoor van Onderlinge ’s Gravenhage aan de Anna van Saksenlaan in Bezuidenhout. Zij worden hartelijk welkom geheten door medewerkers van de organisatie. Na een lekker kopje koffie en een fotomomentje, als herinnering aan deze memorabele avond, gaat iedereen aan tafel.

Terwijl iedereen geniet van een heerlijk 3-gangen menu wordt de avond omlijst door mooie verhalen die aan tafel met elkaar worden uitgewisseld. Informele gespreksleiders uit de literaire en theaterwereld verbinden de mensen aan tafel met elkaar aan de hand van mooie thema’s zoals vriendschap, natuur, opleiding en natuurlijk eten.

“Er ontstonden hele mooie gesprekken” zegt initiatiefnemer van de Participatie Keuken Ben Lachhab. “Van vergeten groenten zoals Postelein en Meiknollen, levenslange vriendschappen en dat er vroeger geen tijd was voor het hebben van hobby’s en school omdat er gewerkt moest worden”. “Ik heb zo gezellig zitten kletsen dat ik er een droge huig van heb gekregen”, aldus een gezellige gast uit Scheveningen. The Hague Marriott Hotel heeft de senioren vanuit alle stadsdelen opgehaald en thuisgebracht. “Sommige ritjes waren zo gezellig dat de mensen ook uitkeken naar de terugrit”, zegt organisator Mireille van Gorkum van de Participatie Keuken lachend.

“Deze unieke Aanschuiftafel in de week tegen Eenzaamheid past binnen onze maatschappelijke verantwoordelijkheid” geeft Seada van den Herik, algemeen directeur Onderlinge s‘Gravenhage aan. “Wij weten dat het leven om meer draait dan geld alleen. Daarom zijn we samen bezig met alles wat de tweede helft van het leven nog mooier kan maken. Ontmoeten en verbinden staan hierin centraal”.