Eerste Horeca Aanschuiftafel

The Hague Marriott Hotel

Wekelijks schuiven buurtbewoners op verschillende locaties aan tafel om samen gezellig te eten. “Ik ben alleen en dan is het niet leuk om voor jezelf te koken en te eten” geeft één van de vaste gasten aan. Er zijn al Aanschuiftafels in onder andere wijkcentra, theaters, kerken, sportverenigingen maar er is er nog geen in de Haagse Horeca. Maar daar is nu verandering in gekomen. Op 19 december is the Hague Marriott Hotel met een mooi Kerstdiner ingeluid als een officiële Aanschuiftafel locatie.

Vanaf januari stelt het the Hague Marriott Hotel één keer per maand haar deuren open voor iedereen die alleen is of voor wie het financieel niet altijd mogelijk is om uiteten te gaan.

De Aanschuiftafel is een initiatief van de Participatie Keuken heeft als doel mensen uit hun sociale isolement te halen en te activeren tot het (weer) meedoen in de samenleving zegt initiatiefnemer Ben Lachhab. Eten verbindt en het samen eten in de buurt is hierbij de eerste stap. De Aanschuiftafel is een overkoepelend voor iedereen herkenbaar concept en wordt zelfstandig gerund door de locatie met vrijwilligers uit of rondom de wijk. De gasten betalen een kleine eigen bijdrage voor een geheel verzorgd 3-gangen diner.

“Wij vinden het fantastisch om te geven, zegt Maarten Werter general manager van the Hague Marriott Hotel. Vooral een mooie beleving aan onze gasten. En bij the Hague Marriott Hotel vinden wij dat dit mogelijk moet zijn voor iedereen. Daarom zijn wij met liefde aangesloten bij het initiatief ‘de Aanschuiftafel’ van de Participatie Keuken.

Met een luxe Kerstdiner is de eerste drukbezochte Aanschuiftafel in the Hague Marriott Hotel een feit. “Fantastische avond gehad met heerlijk eten in een mooi hotel. Dit smaakt naar meer” geeft een van de gasten aan.

We hopen dat er meer horeca zal gaan aansluiten, geeft Ben aan want was is er nou mooier dan mensen iets kunnen bieden waar ze naar uit kunnen kijken en nog lang van na kunnen genieten. Daar gaat je horeca-hart toch sneller van kloppen?

Ook een keer aanschuiven? Reserveren is heel gemakkelijk via www.deaanschuiftafel.nl