Partner in de kijker Welzijn Xtra

‘Dankzij de maaltijden komen we achter de voordeur’

Boudewijn is vanaf de eerste week bij het project van de Participatie Keuken betrokken. Hij heeft wekelijks contact met de coördinatoren in de wijk om in kaart te brengen welke mensen aangewezen zijn op de maaltijdservice. Al in de eerste weken groeide de het aantal adressen snel richting de 1.100 maaltijden.

De mensen konden zich aanmelden via het noodnummer dat in coronatijd door Welzijn Xtra in het leven is geroepen. Uiteindelijk hebben duizenden Hagenaars naar het nummer gebeld. Zo’n 1.300 mensen ontvangen wekelijks een maaltijd.

Met liefde

We doen dit project vanaf dag één met heel veel liefde en plezier. We zijn bij de mensen thuis geweest en weten voor welke doelgroep we dit doen. Even heel ander werk, maar zeker met dezelfde voldoening, er is niets mooiers dan mensen helpen ‘jong of oud’. Zeker in de coronatijd zie je van dichtbij dat mensen hulp nodig hebben. Dankzij de maaltijden komen we achter de voordeur en zien we nog beter waarom we dit doen”, zegt Boudewijn.

Goede reden

Voor de coronatijd werden veel mensen op een  andere manier geholpen, maar door deze actie ziet Boudewijn en zijn collega’s wat er daadwerkelijk aan de hand is. “Voor ons een goede reden om te bekijken hoe we dit vanaf 6 juli in samenwerking met de Participatie Keuken kunnen voortzetten”, zegt Bouwdewijn.

Het plan is dat ze het uitzetten in onze wijkcentra, maar in welke vorm is nog onduidelijk. “We willen mensen die langdurig thuis zitten activeren om voor de oudere generatie te koken. Ook willen we deze vrijwilligers intern opleiden. Duidelijk is dat eten en drinken verbindt. Liefde gaat door de maag.”