Via Participatie Keuken van vrijwilligerswerk naar vaste baan

met onze partner Shell/Sodexo

De Participatie Keuken startte met een project om 100.000 maaltijden te bezorgen aan kwetsbare ouderen zonder sociaal vangnet in coronatijd. Inmiddels is dit uitgegroeid tot een onafhankelijke stichting gericht op het structureel vergroten van de veerkracht van de mens. Initiatiefnemer Ben Lachhab ‘wij organiseren ontmoetingen die smaken naar meer. Al onze activiteiten hebben eten als rode draad maar de mens staat centraal”. Alle activiteiten van de Participatie Keuken zijn gericht op het verbinden van mensen zodat zij een groter sociaal netwerk kunnen ontwikkelen en weer actief kunnen deelnemen in de maatschappij. Dat kan dus doordat je samen met wijkbewoners aan tafel schuift voor een gezonde maaltijd bij een van de Aanschuiftafels door heel de stad of dat je van vrijwilligerswerk doorgroeit naar een vaste baan via een van onze partners. Wij helpen onze medemens groeien van overleven naar samenleven”, aldus Ben.

Shell en Sodexo zijn vanaf de start van de Participatie Keuken al partners. Het keukenteam heeft, op vrijwillige basis, tijdens het 100.000 maaltijden project het overgrote deel van de maaltijden gekookt. Deze samenwerking beviel zo goed dat er besloten is om het partnership uit te bouwen. Anne Schreuder Societal Impact Manager bij Shell, is enorm trots op deze samenwerking. “Wij werken inmiddels samen op verschillende vlakken zoals het overdragen en inzetten van onze vakkennis en het doneren van onze compost aan de moestuinen van de Participatie Keuken. Ook kunnen onze medewerkers zich via ons vrijwilligersplatsform aanmelden voor een van de activiteiten en verkopen we de unieke Participatie Gebakjes waarvan de opbrengst geheel terugvloeit naar de maatschappelijke projecten van de Participatie Keuken”. Maar waar we vooral trots op zijn zegt Michel Kouer Manager Hospitality & Events bij Sodexo op de locatie van Shell, is dat wij gezamenlijk een leertraject kunnen aanbieden. Alle vrijwilligers van de Participatie Keuken kunnen kennis en praktijkervaring bij ons opdoen en zo mogelijk doorstromen naar een betaalde baan zoals bij Tim is gebeurd.

Tim werd door de Participatie Keuken voorgedragen voor het leertraject. Na een aantal keer meedraaien werd al snel duidelijk dat er een mooie match was. De frustrerende zoektocht van ruim 4 jaar naar een passende baan was eindelijk ten einde. Op 1 juni startte Tim met zijn baan als magazijnmedewerker. “Ik coördineer de goederen in en uitgifte en behoud het overzicht in het magazijn. Ik draag hiermee bij aan de kwaliteit van Sodexo in de bedrijfsrestaurants van Shell. Dit sluit heel goed aan bij mijn opleiding voedingsmanagement. Gelukkig stopt mijn betrokkenheid bij de Participatie Keuken niet want in mijn eerste werkweek werd ik direct al aan ze ‘uitgeleend’ zegt Tim lachend. Meer informatie of ook het pad van Tim bewandelen?

Mail naar vrijwilligers@participatiekeuken.nl